tisdag 5 juni 2012

Morotsmuffins

Det är inte det lättaste att baka sockerfritt, och det väcker tydligen en hel del känslor när frågor ställs i diverse föräldraforum. Vår plan har varit att undvika socker så länge det går trots att vi vet att hon får i sig socker på alla möjliga olika sätt i alla fall men vi ser ingen anledning till att ge henne socker utöver det.
Men för detta var vi tvungna att hitta ett recept för ändamålet och det gjorde vi på nlife.se;
  • 2 stora mogna bananer
  • 2-3 små fint rivna morötter
  • 75 g osaltat smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl standardmjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna och blanda med de rivna morötterna, smält smör och ägget. Rör ihop torrvarorna och blanda ned dem i smeten. Tillsätt mjölk och rör ihop försiktigt. När smeten precis gått ihop skedas den upp i muffinsformar, drygt 2 msk i varje form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Jag borde nog ha använt mig av lite spädare morötter för att få mer sötma, bristen på detta gjorde att muffinsarna påminde lite om matbröd istället för en bakelse som var tanken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar