fredag 25 maj 2012

Sockerfri bakelse

Då vår lilla dam fyllde 1 år ville vi ge henne något utöver det vanliga, men vi försöker undvika socker så en del tid lades ned på att leta fram ett recept på en sockerfri födelsedagsbakelse. Efter ett lite misslyckat försök med morotsmuffin hittade jag följande recept hos kaksmulor;
  • 1 ägg
  • 1 jogolino (persika och banansmak)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g osaltat smör
Frosting;
  • 2 msk creme cheese
  • 2/3 jogolino (persika och banansmak)
  • Färska bär att toppa med
Slå på ugnen på 175 grader. Vispa ägget luftigt och rör ned jogolino. Smält smöret och rör ned det samt resterande ingredienser i smeten. Fyll i formar för minicupcakes och grädda cirka 10 minuter. Låt svalna innan frostingen breds på.

Vi satte färska jordgubbar på bakelsen och ska jag vara helt ärlig var det kanske mest för bilderna bakelsen var viktig. Dottern stoppade snabbt i sig jordgubbarna och var sådär intresserad av resten, även om hon åt upp allt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar