söndag 3 juni 2012

Whoopie pies med två fyllningar

Till 1-års kalaset blev det ytterligare ett försök att baka whoopie pies, dessa blev betydligt bättre än sist. Receptet hittade jag hos sockerrus och är som följer;
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 rumsvarmt ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst, tillsätt därefter ägget och rör om väl. Blanda ihop torrvarorna med varandra och vänd försiktigt ned dem i smeten, tillsätt sist mjölken. Blanda tills smeten precis gått ihop, annars blir den lätt rinnig och kakorna flyter ut (mina blev lite väl platta men fortfarande goda). Spritsa sedan ut smeten i storlek av en dryg femkrona, eller klicka ut med sked, det blir cirka 40 kakor, alltså 20 whoopie pies. Grädda sedan i 8-10 minuter i nedre delen av ugnen, kakorna ska vara fluffiga och mjuka i mitten.

Som fyllning testade jag både en marshmallow fyllning och en av nutella.

Nutellafrosting;
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl florsocker
  • 2 stora matskedar nutella
  • Eventuellt lite kakao
Vispa ihop smör, cream cheese, florsocker och nutella, vispa länge tills frostingen är porös. Smaka av och tillsätt kakao vid behov, jag upplevde att frostingen var väldigt söt och kakaon hjälpte till att bryta av lite.

Marshmallowfrosting;
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 burk marshmallowfluff
Blanda ihop alla ingredienser och vispa noga, tillsätt eventuellt mer florsocker för konsistensens skull.

Bred eller spritsa sedan frosting på hälften av kakorna och använd resten av kakorna som lock. Rulla eventuellt kanten i strössel och ät upp dem samma dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar