torsdag 7 juni 2012

Choklad och Chili Mini Cupcakes

I vår familj är vi lite lätt fanatiska vad gäller choklad och chili, så jag testade att kombinera dem i en cupcake, eller närmare bestämt 22 mini cupcakes. Tyvärr fattades det en hel del chilismak så nästa gång blir det definitivt mer chili.
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 ägg
  • 1 dl varmt vatten
  • 1/2 dl kakao
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk chiliflakes
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa det rumstempererade smöret med sockret tills det är luftigt och poröst. Tillsätt ägg och vaniljpulver och fortsätt vispa tills smeten är slät. Blanda på sidan av ihop vattnet och kakaon och rör tills kakaon har löst sig. Vispa sedan ned det i smeten. Rör därefter ihop resterande torrvaror och skikta ned i smeten och vänd försiktigt ihop dem. Fyll formarna till 2/3. Grädda i drygt 15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut dem när en sticka kommer ut ren och låt dem svalna.

Nutellafrosting;
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl florsocker
  • 2 stora matskedar nutella
  • Eventuellt lite kakao
Vispa ihop smör, cream cheese, florsocker och nutella, vispa länge tills frostingen är porös. Smaka av och tillsätt kakao vid behov, jag upplevde att frostingen var väldigt söt och kakaon hjälpte till att bryta av lite. Bred eller spritsa frostingen på cupcakesen. Eftersom jag hade nutella hemma och inte riktigt vet vad jag ska göra med det använde jag det i frostingen, men det hade nog varit godare med en ren chokladfrosting. När jag ändå är självkritisk kan jag ju tillägga att jag övade mig med den nya spritsen


4 kommentarer:

  1. Detta var väldigt gott! Kan du göra dom igen? Kanske med chilichoklad? /Herr Vardagsmat

    SvaraRadera