lördag 2 juni 2012

Rullader av rödtunga

Testade en mix av nytt och tidigare beprövat idag, det blev en rullad av rödtunga fylld med philadelphiaost och dill. Tillagade i vin och citron serverade med potatismos och kokta morötter.
  • 8 filéer rödtunga
  • 1 paket philadelphiaost
  • 1 kruka dill
  • Salt och svartpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 30 g soltorkade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • Juicen från 1 citron
  • 1-2 tsk saltfri buljong
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop philadelphiaost, dill och peppar. Om rätten inte ska ges till barn under 1 år kan filéerna saltas innan röran bres på och de rullas ihop. Lägg rulladerna i en ugnsfast form. Strimla löken och grovhacka de soltorkade tomaterna och fördela över fisken. Smula över buljong och tillsätt vin och citronsaft. I receptet som jag utgick från skulle ett smörpapper läggas över fisken för att behålla dess saftighet men så här i efterhand ångrar jag mig nog då det blev väldigt mycket vätska. Ställ in i ugnen i drygt 25 minuter, koka under tiden potatis, mosa ihop med smör och mjölk. Servera med kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar