lördag 23 juni 2012

Lakritscupcakes med hallonfrosting

Gick förbi saluhallen förra veckan och impulshandlade lite lakritspulver, jag har gått runt med en diffus idé om en lakrits cupcake med hallonfrosting. Och nu har den blivit verklighet, efter vissa problem med att hitta ett recept att använda som grund hittade jag ett danskt recept här. I kombination med Google translate och lite modifiering blev det såhär;
  • 120 g rumstempererat smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 msk lakritspulver från Johan Bülow
  • 1 dl mjölk
Hallonfrosting;
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 1/2 dl färska eller frysta hallon
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker poröst tillsätt därefter äggen och vispa ihop. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och lakritspulver för att sedan vända ned det i smeten. När smeten precis har gått ihop tillsätt mjölken och rör försiktigt ihop smeten igen.

Skeda upp drygt 2/3 fulla muffinsformar. Jag gillar ju minicupcakes och av dem blev det 24 stycken. Sätt in i ugnen i drygt 15 minuter, lite längre för normalstora. Låt dem sedan svalna helt före frostingen breds på.

För frostingen vispas philadelphiaost med florsockret tills den är slät och glansig, vänd sedan försiktigt i hallon. Tyvärr fungerar det inte så bra att spritsa frostingen då hallonen förstör så bred på frostingen med baksidan av en sked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar