söndag 24 juni 2012

Kycklingfilé caprese

Nyligen testade vi en ny kycklingrätt som på bara några veckor blivit ett självklart middagsalternativ. Baconlindad kyckling fylld med mozzarella och basilika, serveras med den i särklass godaste tomatsåsen och spagetti med pesto. Ja, det låter som en komplicerad skryträtt med fler steg och ingredienser än nödvändigt och det är lite bökigt men inte som det låter och det är väl värt besväret. Tror att även dottern instämmer här, inte för att matlagningen innebär några större besvär för hennes del.
  • 6 kycklingfiléer
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 kruka basilika
  • 2 paket bacon
  • Salt och svartpeppar

Tomatsås;
  • 1 scharlottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 90 g soltorkade tomater
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 burk krossade tomater (Som vanligt använder jag Muttis Polpa)
  • Olivolja
  • 1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett hål i kycklingfiléerna längs med och fyll med mozzarellaost och basilika. Salta och peppra innan de lindas in i bacon, lägg i en ugnssäker form och sätt i ugnen drygt 30 minuter, eller tills filéerna är drygt 70 grader i innertemperatur.

Gör såsen under tiden, börja med att hacka lök, vitlök och de soltorkade tomaterna grovt och fräs dem sedan i olivoljan utan att låtas det få färg. Tillsätt sedan vin och krossade tomater och låt det koka ihop.

När kycklingen är färdig tas de ut ur ugnen och lindas in i aluminiumfolie medan tomatsåsen mixas slät och en smörklick tillsätts. Servera med spagetti och pesto.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar