fredag 1 juni 2012

Kycklingtacos

I kampen mot konstiga innehållsförteckningar låter vi även bli de färdiga kryddblandningarna som går att köpa. De innehåller ofta väldigt mycket salt och druvsocker samt jästextrakt och de är dessutom löjligt enkla att göra själv. Men förutom den klassiska fredagstacon med nötfärs brukar vi även göra en kycklingvariant.
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 chilifrukter
  • 1 liten lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 dl riven lagrad cheddarost
  • Salt, svartpeppar, lime och färsk koriander
Stek chili och finhackad lök på medelvärme, tillsätt den strimlade kycklingen, salt och peppar, och fräs tills genomstekt. Rör ned crème fraîche och cheddarost, smaka av med lime och färsk koriander. Servera med en grönsallad och guacamole i tortillabröd.



2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jag håller med, så pass gott att man glömmer bort hur mycket ost man har satt i!

      Radera