lördag 21 juli 2012

Vaniljcupcakes med vaniljfrosting

De allra populäraste cupcakesen på Magnolia Bakery i New York är visst vaniljcupcakes med vaniljfrosting i rosa, jag testade därför deras recept på detta.
  • 115 g rumstempererat smör
  • 2 1/3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 160 grader. Vispa smöret tills det är mjukt och smidigt och tillsätt därefter sockret lite i taget tills smeten är ljus och fluffig. Knäck därefter i ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje. Sikta i mjölet blandat med bakpulver och vaniljpulver i smeten samtidigt som även mjölken blandas i. Vänd försiktigt ihop alla ingredienser och häll upp smeten i 12 muffinsformar, grädda i 20 - 25 minuter. Under tiden de svalnar kan du fixa smörkrämen.

Frosting;
  • 115 g rumstempererat smör
  • 8 - 9 dl florsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Eventuellt pastafärg i valfri kulör
Lägg smör, mjölk, vaniljpulver, eventuell pastafärg och hälften av florsockret i en skål och vispa tills smeten är smidig och krämig, 3 - 5 minuter. Tillsätt resten av florsockret till frostingen har en bra konsistens för att spritsas eller bredas på cupcaken. Denna håller några dagar i kylen i en lufttät låda, men kan även frysas för längre hållbarhet, ta bara fram den i tid så den hinner bli rumstempererad innan användning.

Jag använde mina nya blommor och prickar av sockerpasta att dekorera med, samt silverkulor. Jag blev lite som ett barn och kunde inte bestämma mig så jag tog av allt. De blev hur som helst fantastiskt goda och femåringen som fick provsmaka var väldigt nöjd, nästan mest med att de var rosa.

2 kommentarer: