- 100 g pinjenötter
- 5 ägg
- 300 g fetaost
- 50 g cheddarost
- Svartpeppar och torkad oregano
- 1 citron
- Olivolja
- 400 babyspenat
- Smör
- 270 g filodeg
- cayennepeppar
- 1/2 riven muskotnöt
Blöt upp ett stort ihopskrynklat smörpapper med vatten, bred ut det och pensla med olja. Lägg ut filodeg på smörpappret i en stor rektangel med fyra överlappande delar. Pensla med olivolja och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar, fortsätt på detta sätt tills du har 3 - 4 lager. Det finns en hjälpsam instruktionsvideo om jag inte lyckats förklara proceduren.
Förflytta sedan smörpappret med filodegen till stekpannan, fyll sedan med äggröran och vik in kanterna från filodegen. Det göt inget om fyllningen syns, jag tycker det blir rätt snyggt och det är lättare att se när pajen är klar. Stek sedan på medelvärme i några minuter innan hela stekpannan ställs in i övre delen av ugnen i 20 minuter eller tills den är frasig och gyllene. Om du inte har en stekpanna som går att ställa in i ugnen går det att flytta över pajen till en pajform för ugnsgräddningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar