lördag 14 juli 2012

Gazpacho

En ny sommarfavorit är nog gazpacho, det känns fräscht och förvånansvärt matigt. Idag blev den lite väl stark, chilin kan uteslutas eller minskas ned på om du är känslig. Receptet kommer i grund och botten från Pauls Kök men det är lätt att variera efter egna preferenser. Idag blev den såhär;
  • 4 plommontomater
  • 1 ramiropaprika
  • 1/2 stor gurka
  • 1 granny smith äpple
  • 1/2 spansk peppar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Persilja
  • Salt och peppar
Skala paprika, gurka och äpple och mixa ihop med tomaterna. Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa soppan slät. Låt den gärna stå i kylen ett tag för att låta smakerna komma fram. Servera därefter med ett gott surdegsbröd eller krutonger och ringla lite olivolja över soppan. Jag lyxade med lite chevré, tryffelbrie och en parmesanost och ett glas rosé till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar