söndag 29 juli 2012

Makaronlåda

Från komplicerade macarons till några betydligt enklare varianter. Min dotters absoluta favoriträtt är nog makaronlåda, trots att hon får äta själv verkar det inte kladdas eller kastas mat på andra ställen än in i munnen hennes. Eftersom jag återigen hade några äggulor över testade jag att göra äggstanningen med dessa vilket funkade utmärkt.
  • 6 dl makaroner (och snälla låt bli snabbmakaronerna, ni sparar typ 3 minuter och det är galet mycket ohälsosammare)
  • 1/2 kg rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 äggulor
  • 2 hela ägg (eller 4 hela ägg om du inte vill bli av med lite gulor)
  • Svartpeppar och basilika
  • Riven ost att strö över
Koka makaronerna och sätt ugnen på 200 grader. Tärna sidfläsket och hacka löken. Blanda ihop crème fraîche och äggen, vispa tills du har en jämn smet, krydda med svartpeppar och basilika, eventuellt salt, men tänk på att sidfläsket är ganska salt. Blanda makaroner, sidfläsk och lök i en ugnsform, oftast häller jag även i lite gröna ärtor om det finns i frysen. Häll över äggstanningen och strö över den rivna osten. Låt sedan stå i ugnen i drygt 30 minuter, ytan bör vara lite gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar