tisdag 17 juli 2012

Gurksill

Till midsommar testade jag min första sillinläggning. Den var med rårörd ättikslag och galet enkel, mest uppskattad blev den nog av svärmor som inte ville ha någon annan sill, men resten av sällskapet var inte heller missnöjda. Receptet kommer i grunden från den tidigare omtalade Pauls kök och med vissa förändringar blev det så här;
  • 1 burk inläggningssill
  • 1 gurka
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 1/2 dl gurkvatten
  • 1 schalottenlök, finhackad
Skölj sillen noga och skär den i bitar. Mixa halva gurkan i en mixer, sila och spara gurkvattnet. Rårör därefter ättika, socker och gurkvatten. Skala gurkan och hyvla i tunna skivor, blanda ihop allt och låt stå i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar