fredag 18 maj 2012

Persiljekyckling

Utan att lägga en massa värderingar i det har vi försökt laga egen mat till vår dotter i den mån det fungerar och passar in i vårt liv. Det behöver inte vara så svårt eller ta särskilt mycket tid heller. Nyligen testade vi en ny rätt med kyckling som uppskattades.
  • 5 dl vatten
  • 1 skalad morot
  • 1 liten gul lök
  • Persilja (vi använde frusen)
  • 2 kycklingfiléer
  • Saltfri buljong (finns att köpa i hälsokostbutiker)
  • 1,5 msk mjöl
  • 1 dl mjölk
  • Persilja
Lägg morot, lök och buljong i vattnet och låt koka i drygt 10 minuter. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 minuter till. Ta sedan upp kycklingen och skär i tärningar. Sila buljongen och spara ungefär 1 dl, red med mjöl blandat i mjölk. Tillsätt slutligen kycklingen och finhackad persilja, vi serverade här med quinoa och avokado. Resterna frös vi in i en muffinsplåt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar