onsdag 23 maj 2012

Köttfärssås

En av de enklaste rätterna som vi har lagat till dottern det här första året är köttfärssås. Det tog kanske tre gånger av tvekan från hennes sida men sedan dess har det varit en favorit. Det är fruktansvärt enkelt och sköter sig själv, om du dessutom tillagar den i en gjutjärnsgryta får du ännu bättre järninnehåll. Syran i tomaterna hjälper till lite extra med den biten.
  • 500 g nötfärs
  • 1 hackad lök
  • 2 rivna morötter
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Krossade tomater (Muttis Polpa är de godaste jag har hittat än så länge)
  • Svartpeppar, basilika, oregano och timjan (ta dina egna favoriter)
Lägg allt i grytan och låt koka en dryg kvart. Smaka av med kryddorna och servera med pasta eller potatis, och lite kokta grönsaker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar