tisdag 22 maj 2012

Husmanskost på riktigt

Finns det någonting som känns mer Svensson än kokt torsk med äggsås, potatis och gröna ärtor?! Kanske tacos på fredagkväll då... Hittade i alla fall ett fiskblock torsk i frysen och gjorde denna välsmakande klassiker så att den även passade dottern.
  • 400 g torsk 
  • 5 dl saltfri buljong
  • 3 kokta ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • Vitpeppar
  • Finhackad persilja
Blanda ut mjölet med lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken, koka upp under omrörning och låt koka några minuter till såsen tjocknar lite. Smaka av med vitpeppar och ställ åt sidan. Koka upp buljongen och sänk värmen, lägg i fisken när det sjuder (fisk bör inte kokas) och låt stå i 3-5 minuter beroende på tjocklek. Värm på såsen och blanda i ägg och persilja. Servera med kokt potatis och kokta ärtor, och gärna lite bordssalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar