onsdag 22 augusti 2012

Pytt i panna

Detta är egentligen den typ av rätt där recept är helt onödigt, hela idén är att rensa kylskåpet på rester. Anledningen till att jag ändå envisas med detta inlägg är för att påminna er om pytt i panna inte bör ätas från påse inhandlad i frysdisken. Med tanke på de enorma mängder mat som varje dag kastas ut ur de svenska hemmen verkar det löjligt att detta har blivit en färdigrätt. Dagens lunch gjordes därför av;
  • Gårdagens rostade rotfrukter (potatis, morot och lila blomkål)
  • 1 karrékotlett (från igår)
  • 1/2 paket bacon
  • 2 ägg
  • Smör att steka i 
  • Salt och peppar
Stek bacon i lite smör och tillsätt sedan kotletten och rotfrukterna för att värma på dessa. Under tiden i en annan stekpanna hettas smör upp och två ägg kläcks i, saltas och peppras efter behag och vänds när de är lätt gyllene på undersidan. Lättare än så här blir det liksom inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar