- 600 g kycklinglårfilé
- Smör och olivolja till stekning
- 1 dl stark saltfri buljong
- 1/2 dl vitt vin
- 2 citroner
- 1 msk flytande honung
- 2 små zucchini
- 2 msk smör
- 1/2 kinesisk vitlök
- 5 msk pinjenötter
- 1 kruka färsk persilja
- 1/2 kruka färsk basilika
- 4 salladslökar
- 1 dl vispgrädde
- 1 skvätt vitt vin
- Salt och peppar
- Pecorino till servering
Strimla kycklingen, salta och peppra och bryn i olja och smör. Tillsätt sedan buljong och vin och låt puttra i drygt 10 minuter. Under tiden steks zucchinin hastigt på, lägg sedan i salladslök, vitlök och örter. Häll därefter på grädde, vin och kryddor. Medan detta puttrar ihop dras kycklingen av plattan och saften från en citron pressas ned samt honungen.
Lägg upp zucchinipastan med sås och pinjenötter på ett serveringsfat, lägg på kycklingen och en skivad citron, avsluta med att riva pecorino över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar