söndag 2 september 2012

Zucchinipasta med citronkyckling

Eftersom vi har en liten (med betoning på liten) odlingslott som nu har börjat ge avkastning i form av zucchini försöker jag hitta på nya sätt att använda denna. Därför blev det idag en zucchinipasta, alltså en pasta som består av zucchini istället för durumvete, ägg och vatten. Till detta gjordes en citronkyckling.
  • 600 g kycklinglårfilé
  • Smör och olivolja till stekning
  • 1 dl stark saltfri buljong
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 citroner
  • 1 msk flytande honung
  • 2 små zucchini
  • 2 msk smör
  • 1/2 kinesisk vitlök
  • 5 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 4 salladslökar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 skvätt vitt vin
  • Salt och peppar
  • Pecorino till servering
Rosta pinjenötterna i torr panna, akta så de inte bräns. Ansa zucchinin och hyvla den med en potatisskalare i långa tunna skivor, typ pappardelle. Salta dem för att dra ut vätskan och låt dem dra i drygt 15 minuter. Strimla salladslök, vitlök och örter.

Strimla kycklingen, salta och peppra och bryn i olja och smör. Tillsätt sedan buljong och vin och låt puttra i drygt 10 minuter. Under tiden steks zucchinin hastigt på, lägg sedan i salladslök, vitlök och örter. Häll därefter på grädde, vin och kryddor. Medan detta puttrar ihop dras kycklingen av plattan och saften från en citron pressas ned samt honungen.

Lägg upp zucchinipastan med sås och pinjenötter på ett serveringsfat, lägg på kycklingen och en skivad citron, avsluta med att riva pecorino över.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar