- 900 g högrev av kalv
- 2 finhackade lökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tomat
- 2 hot wax (alternativt jalapeño för en lite mildare smak)
- 1 röd paprika
- 3 msk hett paprikapulver
- 5 dl kalvfond
- Salt
- Olivolja och smör
söndag 30 september 2012
Ungersk kalvgryta och rostade potatishalvor
Resan är bokad och lyckan är total, familjen åker till Ungern i en vecka, vi ser fram emot sol, bad, spa och eventuellt lite hälsoliv men det jag längtar allra mest efter är nog mat. Det vill säga mat som jag inte har lagat, eller behöver diska undan efter, mat som kan ge lite inspiration till bloggen och till vår vardag. Bara att boka resan gav lite inspiration och resulterade i en ungersk kalvgryta med den hemmaodlade hungarian vax chilin och en hel del paprika.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar